Am aceeași problemă ca și anul trecut :( Poate știe cineva ce este și cum să-mi salvez achi !!!! Azi 13 mai 2019 cineva a aruncat toți achi pe podea :((((( După ce am venit din concediul de vară am observat mulți păianjeni minusculi care mi-au stricat achi :( E prea târziu ca să stropesc, la anul voi stropi preventiv ;) Alt an 2020 aceeași problemă :( E prea rece, dar voi stropi!!! Nu știu cum să face, dar dacă achi nu ajung pe podea se pare că nu e bine! Azi 17.03.2o22 cineva a jucat fotbal cu mai multe oale :(
Am avut noroc :) doar 2 rizomi au sărit de la locul lor, restul au trecut cu brio prin cutremur :) A plătit deja :)))) și eu m-am conformat și am mai dat din ei ;-) ❤️❤️❤️
Am peste tot! Chiar și în cutiuțe neplantați încă :) Încă e rece și nu pot să îi scot (de obicei în mai îi pun afară) așa că îi rotesc așa că și tine :)
Imi pare rau draguto... insa vad ca e putin pamant, deci nu sunt multe ghivece, ai scapat ieftin! Si de data asta cred ca tu te-ai "jucat" de-a fetita cu petalele de flori la nunta! ;)) PS. Imi plac presurile! ;) Culoare, sa vina mai repede primavara, am tremurat ca iarna azi la mama!
:)))) erau mai multe ghivece, dar un singur rizom afară din ele! Nu eu am fost! Cineva a jucat fotbal cu ele :( Preș "marin" (de la culoarea mării e de Ikea, cel roșu e de vreo 18 ani de la un magazin de construcții (nu se potrivește cu nimic, dar e raft cu achi pe el - na!protejăm parchetul când alții joacă fotbal cu oalele!) La mine s-a încălzit puțin, dar am Sahara praf :((((((
Goooool s-a strigat! ;)) Glumesc bineinteles! Si eu am presurile din balcon de la Ikea! Se presupune ca sunt pentru baie... de fapt le folosesc corect, imi scapa mereu apa pe jos cand ud! ;)
:))))) Nu!!! Mai dă din ei așa s-a "strigat"! Sunt set de covoare mari în camere, dar pe ăsta mic l-am "șutat" pt că am o măsuță care nu are voie să stea pe podea :) Alea de baie au gumă pe dos, dar dacă le uzi(inunzi) trebuie să le pui la uscat :)
Uf ! Sa stii Maria, ca de doi ani ,eu stropesc preventiv. Trandafiri, piersici, si altele.! Nu mai suport sa ii vad bolnavi Acum astept sa creasca Smithianthele si sa le stropesc si pe ele pe dosul frunzelor. Sunt pasibile de lanosi....
depinde ce are. Smithianthele cu ceva acaricid, insecticid. Ca daca nu au nimic, nu mai vin lanosii ca nu le place. Spre deosebire ca atunci cand deja exista pe frunze, este f. greu de combatut. Trandafirul ce face ??? Stii tu ce intreb....
Cred ca sunt tripsi .Oare n-ar fi bine sa incerci cu macerat de urzica ? Pina se mai incalzeste putin ca sa-i stropesti cu ceva .De unde sa iei urzici la ora asta nu stiu .Poate i-ai udat prea rar .
Se poate să ai dreptate! Noaptea a fost răcoare, dar i-am neglijat! Macerat de urzici este in Franța ;) dar dau direct cu chimie ceva koronite si mospilan sau așa ceva! Și mă duc dimineața cu frunza la fito să văd ce diagnostic primesc! Cu mască :(((
A fost foarte cald în vara asta :( Nu au avut nimic când am plecat in concediu. Nu folosesc niciodată pământ de anul trecut, ăla se pune în grădină! Rizomii nu au fost afectați - așa cred pt că am avut plante foarte frumoase! Cred că trebuie să stau acasă să-mi văd de flori :))) Mulțumesc frumos pt sfaturi ❤️
Pentru paianjen este bun Milbeknock, daca nu gasesti iti trimit eu o fiola, un ml la un litru de apa si se stropeste de 2 ori la interval de 7 zile 7 zile pesticide-az.ro/produs/milbeknock-7-5-ml/
Ok ! Acum e prea târziu pt stropit :( O să caut in magazin, dacă nu găsesc îți spun ;) am noroc că pe ici, pe colo sunt rizomi! Dar nu am curaj să mă uit la plantele mici :(
Am citit comentariile. Banuiesc ca substratul. Eu mai adaug putin carbune de lemn, pentru dezinfectare. Daca mirosi pamantul ai sa vezi ce fel miroase(a chimicale). iti dai seama ce este in RO !!!! Stii ca am patit si eu... dar vom face front comun si vom rezolva totul. Te pup!
Am avut 2 zile foarte calde și am lăsat plantele la soare prea mult ( unele frunze s-au ars) Anul trecut a fost pământul plin de nisip și a reținut apa, mulți achi s-au fus din acest motiv :( Sper ca anul acesta să fie bună plasa ce mi-am luat-o pt umbră și că Bunul Dumnezeu să nu ne pedepsească prea tare!
Parker Neem oil -extract natural de planta, uleiul de neem este solubil in apa 100 %, natural, nu este toxic, e biodegradabil.
Se pastreaza la rece, inchis etans, ferit de temp. extreme! Inainte de folosire se agita bine si se incalzeste la temp. 15-20 de gr. C.
Folosit ca ingrasamant foliar, imbunatateste capacitatea de absorbtie a plantei; mod de folosire: 8-10 ml la 1 l de apa, intotdeauna proaspat preparat!
Are efect asupra unei game largi de ciuperci (patare, rugina, mucegai, putregai, malura etc.), acarieni si aupra unei game largi de daunatori: afide, gandaci, tripsi,viermi, molii, musculita alba de sera etc.
Cand preparati solutia puneti si un pic de detergent lichid de vase! Stropiti bine planta si substratul! Uleiul de neem va ramane activ circa 2 sapt., asa ca puteti stropi plantutele tot la 2 sapt.! insectele daunatoare mai bine mor decat sa manance o frunza cu neem!
Ce e fascinant: nu afecteaza si nu ataca insectele folositoare, care polenizeaza de ex.! Nu va asteptati sa ucida tot ce misca pe planta, fiindca uleiul de neem nu functioneaza astfel! El bulverseaza informatia genetica a daunatorilor, ref. la hranire, inmultire, depunerea oualor etc. insa un lucru e cert: chiar functioneaza!
Musculițele zboară, dar depun ouăle in pământ și larvele lor atacă rădăcinile :( Este chimie pt ele sau niște Kleber-e pe care le bagi in ghivece și se lipesc de ele! Dar și tu te lipești :) — ceva de genul ălora pt muște ;) când am timp caut o poză
După ce am citit și probat tot ce exista pe net.. cineva scria de spirt ( arde frunzele) sau ardei iute macerat și stropit cu el, sau zeamă de urzici, am uitat că am plantat usturoi împotriva musculițelor, dar nu au fost afectate :))) Chimia e cam scumpă și trebuie să dizolv un praf în apă si să ud 3 săptămâni o dată / săpt. Și nu e voie să arunci soluția în apă că mor peștii :( Și cu toate astea mai am multe de învățat ;)
Sărbători fericite! Problema e că mi se usucă ( negre, și in pământ încolțesc din nou) plantele deasupra pământului și nu știu de ce?! Am avut aceeași problemă si anul trecută aproape toți achi :( Anul acesta am alt pământ. Cred că ar trebui să mai fac o poză, dacă mai găsesc plante uscate.
Nu, mai degrabă au scăpat neudate sau a fost prea întuneric :( M-am uitat cu lupa și am văzut niște goange mici, albe care s-ar ca puricii. Am vorbit cu Dna Dietze și mi-a spus să bag bețe de chibrituri cu fosforul in pământ sau să stropesc cu ulei de neem! Ulei nu am, așa că acum plantez bețigașe !
Imi pare rau ca ai probleme. Eu cred ca si pamantul nu e tratat cum trebuie. Am citit ca e bine sa-l sterilizezi inainte sa-l pui in ghivece (sa-l pui la cuptor la temperaturi ridicate). Dar cine poate?! Fosforul nu le place daunatorilor din pamant? Si cat trebuie sa lasi chibritele? Se inlocuiesc la un anumit interval?
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.